יציאה לשנת שירות או מכינות
שימו לב!
ביום חמישי 14/10 יתקיים יריד חשיפה לשנת שירות ומכינות בתיכון נשר
מתעניינים בשנת שירות? מכינה? עתודה? - לחצו כאן
רוצים עוד מידע על המסגרות שהיו באירוע החשיפה בתיכון
מכינת קדם צבאית
מכינה קדם צבאית עין פרת
מכינת עין פרת
מכינת עין פרת הוקמה בשנת 2001 כמכינה מעורבת לבנים ובנות, חילונים, דתיים ומסורתיים מכל גוני הקשת החברתית והפוליטית במדינת ישראל.
הכוח המניע את המכינה הוא דאגה ותחושת אחריות לעתידה של מדינת ישראל, לאופייה החברתי ולדמות מנהיגיה. כ"מדרשה למנהיגות" חותרת המכינה לקחת חלק בעיצוב ובהובלת שינוי תפיסתי, התנהגותי ותרבותי בכל רובדי החברה וההנהגה הישראלית והיהודית למען חיים איכותיים, חברת מופת ומדינה מתוקנת.
אהבת וידיעת הארץ – במסגרתו יוצאים חניכי המכינה לסיורים וטיולים לאורכה ולרוחבה של המדינה תוך חיבור לעבר ולהווה של ארץ ישראל. בתוך כך אנו מקיימים שבוע ניווטים, שבוע הישרדות בנגב ובערבה, והשיא: מסע "חובק ישראל" – מסע מסכם בן שלושה שבועות, רובו ככולו רגלי, הנפרס על פני מגוון של נופים, מקומות ישוב ואנשים מצפון הארץ לדרומה, אשר נבנה ומודרך על ידי החניכים עצמם.
עשייה חברתית וקהילתית – חניכי המכינה מתנדבים חצי יום בשבוע בבתי ספר ובעבודה עם קשישים באזור מעלה אדומים ופעם נוספת בשבוע מבצעים חונכויות אישיות לילדים בעלי צרכים שונים ביישובי גוש אדומים.
לצפייה בסרטון
מכינת קדם צבאית
המכינה הירושלמית
זוהי מכינה פלורליסטית, אזרחית וקהילתית, הנותנת דגש לימודי לחברה הישראלית ולירושלים, ומעודדת חשיבה ביקורתית. המכינה תעודד חניכיה לשירות צבאי משמעותי ולחיים אזרחיים פעילים. במכינה משתתפים חילוניים ומסורתיים כאחד.
הרעיון החינוכי העיקרי שמנחה את המכינה הוא גיבוש החניכים להובלה ולפעילות התורמת ומחזירה לחברה. במכינה לוקחים חלק מוסדות שכונתיים ועירוניים, לצד תושבים וחברי קהילות צעירים בירושלים.
יום וחצי מוקדשים לעשייה בשכונות קריית היובל והגבעה הצרפתית בירושלים. העשייה מתקיימת בצוותים קטנים במסגרות קיימות בשכונות – בתי ספר, מועדוני נוער, מנהלים קהילתיים וכו'.. בנוסף מיקום המכינה בלב השכונות מאפשר חיבור משמעותי ומסייע לאוכלוסיה, דרך יזום פרויקטים חברתיים וקשר שוטף ובלתי אמצעי לשכונה.
לצפייה בסרטון
שנת שירות
תרבות
שנת שירות תרבות
תנועת תרבות מאמינה כי לתרבות ולאמנות תפקיד מכריע בעיצוב דמותה הערכית והמוסרית של החברה הישראלית. כיום, כ-500 אמנים-מחנכים בגילאי 18-32, ו-5,000 ילדים ובני נוער נמצאים יום-יום, ביניהם בני נוער הנמצאים בשנת שירות, בשכונות ובקהילות ברחבי הארץ ומובילים את השינוי התרבותי בישראל.
מרכזה של שנת השירות הוא בהובלה של ארגון הנוער של תנועת תרבות ושל “בתי היוצרים”, הם סניפי הפעילות של תנועת תרבות, הפזורים בערים ברחבי הארץ. חברי שנת השירות מדריכים קבוצות יוצרות של ילדים ובני נוער בכיתות א’-י”א בתאטרון, מוזיקה, מחול, כתיבה, ציור ועוד מגוון תחומים.
שנת השירות בתנועת תרבות היא הזדמנות של פעם בחיים לקבל אחריות ענקית לידיים, ואת מלוא היכולת להגדיל ראש, להוביל ולהנהיג. יום בשבוע מוקדש ללמידה ולהכשרה, תוך הכרת אתגרי השעה של החברה הישראלית, רכישת כלים בהדרכה ובנייה חברתית של הקבוצה.
את שנת השירות תעברו ביחד עם קבוצה של כ-15 חברות וחברים נוספים. בבית היוצרים, בבתי הספר ורגע לפני שהולכים לישון, חיי הקבוצה הם הקרקע המוצקה והבטוחה בתוך השנה הייחודית הזו.
לצפייה בסרטון
מכינת קדם צבאית
הסוכנות היהודית- מכינת ארז
רשת מכינות "ארז" מבית תנועת אחריי! והסוכנות היהודית היא רשת מכינות קדם צבאיות חצי שנתיות אורבניות הפועלות ברחבי ישראל.
"ארז" היא רשת המכינות החצי שנתית הגדולה בישראל ומונה 6 מכינות וכ-350 מכיניסטיות ומכיניסטים בשנה.
במכינות ארז נמצאים בני ובנות 18, אמיצים ואמיצות, שהחליטו לדחות את הגיוס ובחרו להתמקד בלימודים חוייתיים, בפריצת תקרות הידע והחשיבה, בנתינה, עשייה ומעורבות חברתית, וכן בביסוס זהותם והתוויית דרכם כאנשים בוגרים וריבונים.
במכינה הם אלו שקובעים - בניהול עצמי ומשותף את לוחות הזמנים, תכני הלימוד, ניהול קולגות, בהתנסות בחיי קבוצה, בתכנון לטווח ארוך ובהפקת תובנות ולקחים מהתנסות להתנסות.
מכינות ארז לוקחות על עצמן תפקיד בבניית קומה נוספת באישיותם של בני ובנות נוער, רבים ככל הניתן, בדרך למימוש אישי, הגשמה לאומית וקולקטיבית וכינונה של חברת מופת, ציונית ושוויונית במדינת ישראל.
מכינת קדם צבאית
מכינת אחד משלנו
אחת ואחד משלנו - מכינות קדם צבאית למנהיגות חברתית
רגע לפני הגיוס לצה"ל, רגע לפני המרוץ לחיים. עוצרים, נושמים, לומדים, מתפתחים, מתעצמים, נתרמים ותורמים.
בתהליך אישי וקבוצתי עוברים החניכים והחניכות גיבוש זהות אישית, ערכית וחברתית לקראת שירות צבאי משמעותי ואזרחות טובה במדינה. במהלך השנה הם רוכשים כלים ומיומנויות שיעזרו להם להתמודד עם האתגרים הצפויים להם בעתיד.
הנערים והנערות לוקחים פסק זמן של שנה כדי להכיר את עצמם, לחזק את הביטחון האישי, להתקדם מבחינה פיזית ומנטאלית ולחזק את הקשר לעם ולמדינה.מכינת "אחד משלנו" ע"ש סגן פיני כהן ז"ל ממוקמת לחוף הים של בית ינאי, בין נתניה לחדרה בכפר הנוער הדסה נעורים ובה פועלת שלוחת "נעורים".
מטרת המכינה היא מתן כלים לנוער מהפריפריה החברתית, להשתלבות בחברה ובחיים האזרחיים בתנאים שווים לנוער המגיע מרקע נורמטיבי.
התכנית החינוכית במכינה מייצרת פלטפורמה לחיזוק הזהות היהודית, הערכית והציונית של החניכים, שיפור הדימוי העצמי שלהם, העלאת המוטיבציה של החניכים לשירות צבאי משמעותי תוך יצירת תחושת מסוגלות, חיזוק תחושת האחריות של החניכים כאזרחים במדינת ישראל, והגברת מעורבותם ותרומתם לחברה הישראלית.
לעמותה 3 שלוחות:
1. שלוחת נעורים - שלוחה לבנים, השוכנת בכפר הנוער "הדסה נעורים" בבית ינאי.
2. שלוחת "בית אסף" ע"ש סרן אסף רמון ז"ל - שלוחה לבנים, השוכנת בישוב מצפה אילן.
3. מכינת ניצוץ "אחת משלנו", ע"ש לוחמת מג"ב רס"ר הדס מלכא ז"ל - מכינה לבנות, השוכנת בכפר הנוער אלוני יצחק.
במכינה על כלל שלוחותיה לומדים מידי שנה כ- 120 חניכות וחניכים.
שנת שירות
החלוץ
במסלול העירוני השינשינים עובדים עם ילדים ונוער במטרה לצמצם פערים ולהעצים את הנוער המקומי. המשימה תכלול בין השאר עזרה לימודית, העברת שיעורי חברה, חונכות אישית, הדרכת קבוצה, העברת חוגים, פרויקטים קבוצתיים ועוד. בעבודתם נותנים השינשינים ביטוי לערכים של סולידריות, אחריות והתמדה.
במסלול ההתיישבותי השינשינים עובדים בענפי החינוך והחקלאות ומחזקים את ההתיישבות בפריפריה. אחר הצהריים מובילים השינשינים בקיבוץ משימות שונות, כגון חונכות של ילדים, אירועים חברתיים בקיבוץ, הדרכת חברת הנעורים ועוד. בעבודתם נותנים השינשינים ביטוי לערכים של עבודת כפיים, עבודת צוות, ציונות ושורשיות.
אנו מאמינים שכדי לקחת אחריות בחברה, יש להבין אותה. הלימודים מיועדים להרחבת הדעת והבניית תשתית להבנת החברה, דרך שיעורים, טיולים, סמינרים וסדרות בנושאים מגוונים: חברה וכלכלה, ציונות, יהדות, קהילה, מגדר, פוליטיקה ועוד.
חיי קבוצה עשירים במסגרת הקומונה הכוללים שיחות ופעילויות משותפות. בכל הקומונות קיים לוח זמנים גדוש הכולל סמינרים, טיולים וכ-4 שיעורים בשבוע בתחומי התוכן שלנו.
מכינת קדם צבאית
מרכז מעשה (מכינת גל, מכינות חצי שנתיות, מדרשה ערבים ויהודים משולבת, מכינת בנות וש''ש)
תכירו את המכינות החצי שנתיות של מרכז מעשה: מעשה בגליל – טבריה, מעשה בגליל – קריית שמונה ומעשה בנגב, ובקיצור – “מכינות מעשה”.
לא רוצים לדחות את הגיוס בשנה? רוצות להתגייס עם החברות ועדיין לעשות שנת התנדבות משמעותית מאד לפני? מכינות מעשה הן התשובה. שלושת השלוחות הן מכינות קדם צבאיות חצי שנתיות המאגדות תחתן רעיון אחד: מנהיגות מקומית. כל מכינה פועלת באופן עצמאי ושמה דגש על הכנה מיטבית לצה”ל, התנדבות, העצמה אישית שכוללת ליווי קבוצתי ואישי, יזמות קהילתית ומנהיגות מקומית.
המטרה היא לעשות למען הבית, להתנדב ולהוביל שינוי, לצאת לשירות משמעותי בצה”ל ואז לחזור הביתה ולחזק את הקהילה.
המכינות מופעלות בשיתוף עם משרד הביטחון, עיריית נתיבות, טבריה וקריית שמונה, קרן רש”י, קק”ל, בנק דיסקונט וקרן אנונימית.
מכינת קדם צבאית
מכינת אדרת (מחפשים נציגים)
מכינת אדרת שמה לה למטה לטפח מנהיגות יהודית ציונית ישראלית חדשה. ליצור בית מדרש ישראלי חי העוסק בשאלה כיצד בונים חברה טובה יותר, בו לומדים על מנת לעשות. המכינה מזמנת אליה מדי שנה קבוצה של בנים ובנות, חילונים ודתים, מכל רחבי הארץ.
חידושה של תרבות יהודית ציונית וישראלית והצמחת מנהיגות שתוכל להוביל תהליכים אלו ביושרה ומתוך אחריות לאומית.
למידה מעמיקה של הבעיות והאתגרים בפניהם ניצבת החברה ישראלית וחיפש דרכים להתמודד עמן מתוך חשיבה לאומית, העמקת הזיקה לארץ ישראל, למורשת היהודית, לסביבה ולקהילה בה אנו חיים. הכשרת החניכים ועידודם לשירות משמעותי ומיטבי בצה"ל ולמסלולי פיקוד וקצונה.
בשלוחת עיינות החניכים מתנדבים בכפר הנוער עם תלמידי הפנימיה ובשלוחת כפר סילבר החניכים מתנדבים בכפר במספר תחומים: חניכה וליווי של תלמידי הפנימייה והתיכון שבכפר, עבודה בענפי המשק השונים המצויים בכפר, סיוע במרכזי למידה והעברת שיעורי בנושא קיימות וסביבה לתלמידי בית הספר היסודי. אחת לחודשיים החניכים לוקחים חלק בפרויקטים גדולים לטובת הקהילה.
שנת שירות
איגי
שנת השירות באיגי היא הזדמנות חד פעמית להוביל את המאבק למיגור להט"בופוביה, אי-שוויון ואלימות בחברה הישראלית. הש"שים של איגי עוברים לגור יחד בערים שונות בארץ ומשפיעים בהן על המרחב החינוכי, החברתי והתרבותי בפעילות של איגי ובפעילות העירונית.
איך שנת השירות נראית?
מדריכות קבוצות ומועדוני נוער של איגי, מנהלים ומדריכים טיולי וסמינרים ארגוניים ופועלים בבתי ספר ומרכזי נוער בעיר. הם הופכים לדמויות משמעותיות בחיים של בני נוער להטב"ים והטרוסקסואלים, מובילים את הקהילה הגאה המקומית ועוזרים להפוך את החברה הישראלית לשוויונית, דמוקרטית, צודקת ובתקווה קצת יותר קווירית:)
איך זה נראה ביום יום?
בשנת השירות באיגי עוברים לגור יחד עם עוד 7-8 חברה' באחת הערים שבהן ממוקמת קומונה של איגי: כרמיאל, חיפה, אשדוד ותל-אביב. הש"שים מתנסים בחיים עצמאיים משותפים – החל מהמשימות המשותפות במהלך היום ועד שמצחצחים שיניים בלילה מול המראה. אנחנו יוצרות ביחד קבוצות של שותפים/ות מרקעים מגוונים, שלוקחות אחריות גדולה בידיים ובוחרות להוביל ולשנות ביחד את המרחב בו הן חיות ופועלות.
איך מצטרפים לשנת השירות ומה קורה לפני?
לקראת שנת השירות באיגי תצטרפו לתהליך מקדים שמתחיל בחודשים אוקטובר-נובמבר לשנת י"ב. במהלכו נוצר הגרעין שיצא לשנת השירות בשנה הבאה ודרכו מכירים, מתחלקים לקומונות, יוצאים לסמינרים ומעצבים ביחד את בחירתנו המשותפת להצטרף למאבק.
מכינת קדם צבאית
מכינת נחשון
המכינה הקדם צבאית נחשון, החלוצה שבמדרשות למנהיגות חברתית, יצרה סוג חדש של מנהיגות צעירה בחברה הישראלית. בוגריה - בנות ובנים, חילונים ודתיים, המגיעים מהשכבות והמגזרים השונים בחברה הישראלית - יוצאים מהתהליך החינוכי כשהם חדורי שליחות וערכים ותופסים עמדות השפעה בחברה, איש איש על פי נטיות ליבו. בתפקידיהם השונים, כמו ניהול בתי ספר, הוראה, פיקוד בצה"ל, הדרכה, עשייה פוליטית, איכות סביבה, פעילות רווחה ויצירה אומנותית, בוגרי נחשון פועלים, כל אחת ואחד בדרכם, לשפר את מצב הדברים בסביבתם. הם מביאים לידי ביטוי את הדרך של נחשון, תוך "הגדלת ראש", לקיחת אחריות וגישה ערכית.
אנו פועלים בשלושה מוקדים - קיבוץ גלאון, קיבוץ שובל ובקהילה העירונית המיוחדת - שדרות.נחשון, המדרשה הישראלית למנהיגות חברתית, קמה ב-1997 על מנת להביא לשינוי בחברה על ידי טיפוח מנהיגות חברתית-ערכית בקרב בוגרות ובוגרי י"ב מכל שכבות האוכלוסיה ומגזריה. נחשון היא המכינה הקדם צבאית הכללית הראשונה בישראל, ולאחריה התפשטה תופעה זו, לצד המכינות הדתיות הוותיקיות. נחשון מוכרת ונתמכת על ידי משרד החינוך ומשרד הביטחון וזוכה גם לתמיכתם של קרנות ותורמים פרטיים.
מדי שנה בספטמבר, מגיעים לנחשון כמה עשרות צעירים וצעירות בעלי מודעות חברתית, הרואים עצמם מחויבים ומסוגלים לשפר את מצב החברה הישראלית בתחומים שונים ומגוונים. בני נוער אלה לוקחים פסק זמן ומקדישים עשרה חודשים לפני השירות הצבאי להיכרות עם עצמם, עם הארץ ועם החברה הישראלית כולה.
בתקופתם בנחשון רוכשים החניכים מיומנויות, כלים ונכונות להנהיג. פיתוח המנהיגות תורם, בין היתר, גם לכינונם כאזרחים אחראיים, מעורבים, אכפתיים ומחויבים לקידומה של החברה הישראלית על כל מרכיביה.
מכינת קדם צבאית
מכינת ימין אורד
המכינה הקדם צבאית ימין אורד נוסדה בשנת תש"ס- 2000 על ידי כפר הנוער ימין אורד על רקע ניסיון רב שנים בקרב נוער עולה ונוער בסיכון. החל משנת 2009 משתייכת המכינה לעמותה בשם דרך כפר יוזמות חינוך המובילה תפיסה חינוכית ייחודית.
המכינה קולטת לשורותיה כמדי שנה בין 60 ל-70 חניכים, רובם עולים ובני עולים מתפוצות שונות... המכינה קולטת אוכלוסייה זו מתוך ידיעה כי קיימים פערים סוציו אקונומיים, חברתיים ותרבותיים רבים המהווים קושי רב להשתלבות נכונה הן בשירות הצבאי והן במסגרת החיים האזרחיים.
מתוך הכרה בעובדת היות השירות הצבאי תקופה מכרעת ובעלת השפעה רבה להצלחה בחיים האזרחיים בארץ ובעובדת היותו גשר חברתי מקשר המקנה הזדמנויות שונות ומגוונות למינוף יכולות וכישורים בינאישיים של הצעירים המצטרפים לשורותיו, הורכבה תוכנית חינוכית ייחודית למכינה. בניגוד לילידי הארץ, נוער עולה בגילאי סיום תיכון מתמודד במקרים רבים עם סוגיית זהות אישית, כאשר זיקתם למדינת ישראל עדיין לא גובשה סופית. בנוסף לנוער העולה אין את המוטיבציה לנצל את שירותם הצבאי בכדי לפתח כישורי מנהיגות כקרש קפיצה לעתיד משמעותי בחברה הישראלית. התוכנית מציעה מגוון רחב ועשיר של קורסים , הרצאות ומפגשים תוכניים ומעשיים כאחד.
שנת שירות
השומר החדש
שנת שירות השומר החדש
מסלול מצפים:
התוכנית נמשכת 13 חודשים ובמסגרתה מסייעים לחקלאים ועובדים בחקלאות, לומדים, שומרים, גרים במצפים חקלאיים הממוקמים בקיבוצים ובמושבים ועוברים תהליך התפתחות אישית משמעותי בליווי צמוד של רכז קבוצה.
העבודות החקלאיות מגוונות: קטיף אבוקדו, עבודה בחממות, רעיית צאן ועוד. לימוד תוכן משמעותי העוסק בערכי הזהות האישית ואהבת הארץ.לימוד תוכן משמעותי העוסק בערכי הזהות האישית ואהבת הארץ.
בתוכנית המנהיגות תרגישו את הארץ דרך הרגליים, תתמודדו עם אתגרים יוצאי דופן ותתחברו לטבע ולאדמה - בקבוצה קטנה ומגובשת המתגוררת בחיי קומונה. התוכנית משלבת סדרות שטח: שבוע הישרדות, שבוע התמצאות וניווט, טיולים ברחבי הארץ וסמינרים.
מסלול חוות:
תעניקו לווי והדרכה לחניכים בחוות כך שילמדו לגדל בעצמם ירקות, יתנסו בגידול בעלי חיים, בנייה בבוץ ויזכו לחניכה משמעותית מדמות בוגרת. שנת השירות בחוות משלבת הדרכה, עבודת אדמה, חלוציות, חיי קומנה, התנדבות בקהילה ולימוד תוכן משמעותי העוסק בערכי הזהות האישית והלאומית.
לצפייה בסרטון